
Çikolata Tabanlı Karamelli Puding Malzemeleri:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı süt
2 yumurta
1 su bardağı krema
¼ su bardağı su
¼ su bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
60 gr bitter çikolata
Çikolata Tabanlı Karamelli Puding Yapılışı:
Şeker ve su yüksek ateşte
karıştırılır, şeker eriyene kadar iyice kaynatılır. Kaynayan su, aralıklarla
karıştırılarak şeker karamelize edilir. Ateşten alınan tencereye yavaş yavaş
krema eklenir. Tekrar ateşe alınan karışım pürüzsüz hale gelene kadar
karıştırılarak pişirilmeye devam edilir. Bir su bardağı sıcak karamel ayrılır.
Bir kapta yarım bardak süt ile
mısır nişastası karıştırılır. Ayrı bir yerde de yumurta, vanilya ve tuz
çırpılır. Sütlü karışım karamele eklenir, karıştırılarak kaynatılır. Nişastalı
karışım da karamele eklenerek karıştırma işlemine devam edilir ve kaynatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder