25 Ekim 2013 Cuma

Çiçek Tatlısı


Çiçek Tatlısı Malzemeleri:

250 gr oda sıcaklığında tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta

1.5 çorba kaşığı yoğurt

1.5 tatlı kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

Alabildiği kadar un

Hamura şekil vermek için:

1 yumurta akı

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Şerbeti için:

4 su bardağı su

4 su bardağı şeker

Yarım limon suyu

Çiçek Tatlısı Yapılışı:

Önce şeker ve su ile şerbeti kaynatılır, en son limon suyu eklenip, soğumaya bırakılır.

 Hamuru için un dışındaki malzemelerin hepsi karıştırılır ve en son da un eklenerek kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edilir.

Nemli bezle örtülen hamur, 15 dakika dinlendirilir.

Merdane ile açılan hamurlar, çiçek şeklindeki kalıplarla kesilir.

Yağlı kâğıt serilerek bir tepsiye dizilir, üzerine yumurta akı sürülür.

Bir boy küçük kalıp ile kesilen hamurun ortası bir kez daha kesilir, bir çerçeve elde edilir, yumurta akı sürülen hamurların üzerine oturtulur.

Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra ortalarına antep fıstığı konulur.

Tatlı ile soğuk şerbet buluşturulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder